Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Thea Setton de Luisterlijn

“Ik had altijd al het gevoel: dat is iets voor mij”

“Als WMO-consulent kwam ik veel verschillende mensen met uitdagende problematieken tegen. Ik weet dat ik goed kan luisteren en dat ik veel energie krijg van contacten met mensen. Dus zodra ik met pensioen ging, heb ik me gemeld bij de Luisterlijn. Dat leek mij vrijwilligerswerk met de diepgang die ik zocht.

Ja, en als je daar dan klaar zit voor bijvoorbeeld je avonddienst, dan kan het alle kanten op. Van intense verdrietgesprekken met mensen die hun kinderen niet met hun sores willen lastigvallen, tot mensen die eigenlijk alleen wat afleiding zoeken. Maar dat mag ook. Soms zit ook daar méér achter. Mij doet het goed dat ik er kan zijn voor iemand die het zelf even niet meer weet. Dat ik het zelf altijd heel goed heb gehad speelt daar zeker in mee. Iets ‘terug’ doen voor ’n ander is heel mooi.

Vrijwilligerswerk als dit kun je alleen maar doen als je er zelf écht achter staat. En dat geldt denk ik ook voor ander vrijwilligerswerk. Als je denkt in termen van belasting, vastzitten, verplichting, dan gaat ’t hem niet worden. Je moet om je heen kijken en met je medemens begaan zijn. En dan garandeer ik je: je krijgt er zó veel voor terug.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden